„Еврофутбол" даде 13 стипендии за деца в неравностойно положение
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2011 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол" даде 13 стипендии за деца в неравностойно положение

София /КРОСС/ За шеста поредна година „Еврофутбол" връчи стипендии на деца в неравностойно положение, като част от кампанията „Готови за успех" на Фондация "Помощ за благотворителността в България" в партньорство с Фондация "Сирак". Това стана на официална церемония на 08.11.2011 г. в централното фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски", който е официален домакин на събитието. 

Тази година българският букмейкър осигури средства за стипендии на общо 13 младежи - седем студенти и шестима ученици. Те заслужиха това признание за отличния си успех през изминалата година. Студентите поучиха чек на стойност 2 000 лева, а учениците - 1 000 лева, които са определени да бъдат разходвани за 10 учебни месеца. Студентите се изучават в различни университети в цяла България. Това са: Национална академия за театрално и филмово изкуство, Русенски университет "Ангел Кънчев", Университет за национално и световно стопанство, Университет по Библиотекознание и информационни технологии, Технически университет - гр. София и Технически Университет - гр. Варна. По-малките стипендианти съответно са рожби на следните училища: СОУ "Св. Паисий Хилендарски", СОУ "Панайот Волов" - гр. Бяла, 138 СОУ "Проф. Васил Златарски", ПГИИРЕ "Михайл Еминеску" - гр. София, Първа английска езикова гимназия - гр. София и Професионална гимназия по облекло "Княгина Мария Луиза"- град София.
„Като социално отговорна компания, за нас е важно, че даваме шанс на младите хора да следват мечтите си и да ги осъществяват", заяви Елица Иванова - ръководител „Връзки с обществеността" на „Еврофутбол", която лично връчи стипендиите. „Ние вярваме в техния успех и в образованието като начин за постигане на целите в живота на хората и за просперитет на цялото ни общество", добави тя.
Букмейкърската къща получи официално свидетество за дарение, с благодарност за оказаната подкрепа и гласуваното доверие.
В тазгодишната кампания 111 младежи в неравностойно положение получиха стипендии за учебната 2011/2012 година. И сега желаещите да кандидатстват за стипендии се увеличиха и техният брой достигна почти 700 души.
Официални гости на събитието бяха: г-н Тотю Младенов - Министър на труда и социалната политика и г-н Калин Каменов - заместник председател на Държавната агенция за закрила на детето.
През последните шест години, благодарение на корпоративни и индивидуални дарители бяха осигурени повече от 460 стипендии за отлични студенти и ученици без родители. Средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения. Програмата „Готови за успех" подкрепя ученици и студенти - сираци и полусираци, показали отлични резултати в гимназиален курс на обучение или в университет.