Ще започне ли Израел война срещу Иран?
Секция: СВЯТ
08 Ноември 2011 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще започне ли Израел война срещу Иран?

Тел Авив, Израел /КРОСС/ Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви днес, че Израел не е решила дали да започне военна операция срещу Иран, предадоха световни медии, цитирани от "Курир".

С тази декларация Барак очевидно се стреми да утихнат спекулациите, че Израел възнамерява да бомбардира иранските ядрени инсталации.

"Войната не е екскурзия. Искаме екскурзия, не искаме война", подчерта израелският министър преди публикуването на доклада на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) за иранската ядрена програма.

Той подчерта, че Израел "все още не е решил да започне каквато и да е операция". По този начин той отхвърли спекулациите на израелските медии, че заедно с израелския премиер Бенямин Нетаняху са избрали тази възможност. Израелският вестник "Хаарец" обяви, позовавайки се на западни експерти, че Иран ще бъде готов да направи ядрена бомба в рамките на няколко месеца, ако това бъде поискано от централната власт в страната. Експертите зна свой ред отбелязаха, че инженерите на ядрено оръжие от Русия, Пакистан и Северна Корея помагат на иранските учени.

/НИ/