Бузек: Монти има капацитета да състави добра правителство на Италия
Секция: СВЯТ
14 Ноември 2011 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бузек: Монти има капацитета да състави добра правителство на Италия

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Председателят на Европейския парламент Йежи Бузек заяви, че политическите промени в Италия връщат надеждата за въстановяване на финансовото доверие на тази държава и че новият премиер Марио Монти има капацитет да състави правителство, което добре ще да служи на Италия и на Европа, предаде "Курир".

"Приветствам решението на италианския парламент да приеме строг пакет от мерки за икономии и структурни реформи. Промените в Италия връщат надеждата за възстановяване на финансовата доверието и връщане на икономическия растеж. Уверен съм, че Италия ще предприеме мерки да преодолее дълговата криза", посочи той в свое комюнике.

Бузек уточни, че този пакет мерки ще бъде в състояние възоснова на реформи да засили еврото и да се поправи ситуацията в Италия.

"Марио Монти има истински капацитет да състави ново правителство на националното единство в Италия по време на криза, има богат опит и голяма подкрепа добре, и ще служи на Италия и Европа. Времето на криза е време на големи отговорности. Европа и пазарите трябва да вярват. Опитът му е най-добрата препоръка, че ще осъществи необходимите реформи", се казва още в съобщението.

/НИ/