Русенска студентка грабна ежегодната награда на ССКБ за най-добра дипломна работа
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2011 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русенска студентка грабна ежегодната награда на ССКБ за най-добра дипломна работа

Русе /КРОСС/ Русенската студентка Любима Велева спечели ежегодната награда на Съюза на специалистите по качество в България (ССКБ) за най-добра дипломна работа. Темата на бакалавърския си труд „Приложение на модела SERVQUAL при изследване на качеството на услугите" Любима разработва под ръководството на д-р инж. Антон Недялков от катедрата по Мениджмънт и бизнес развитие. Теоретичните и приложните приноси на труда са оценени високо и от рецензента проф. д.т.н. Николай Найденов, и от Държавната комисия, пред която дипломантката защитава. Така с подкрепата на научния ръководител и рецензента авторката участва в конкурса на ССКБ „Най-добра дипломна работа в областта на качеството". Любима Велева получава отличието си на 10 ноември на Научно-приложната конференция на ССКБ в София, посветена на Световния ден на качеството.

В работата си Любима Велева е откроила принципните различия при управление на качеството при материалните продукти и при услугите, като установява и при какви условия е обосновано да се използват различни методи за измерване и оценка на качеството. При проучването си в русенски клон на предприятие за търговия на едро и дребно с шивашки консумативи тя формира комплексният показател за качеството на неговите услуги, като измерва тежестта на показателите осезаемост, надеждност, отзивчивост, увереност и съпричастност. Важен акцент в дипломната работа са препоръките на авторката за подобряване на качеството на услугите на изследваната фирма.

След отличното дипломиране през май тази година в бакалавърската специалност „Стопанско управление" Любима Велева продължава обучението си към Бизнес факултета на Русенския университет в магистратура по бизнес администрация.