Предадоха на гърците четирима албанци, задържани у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2011 16:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предадоха на гърците четирима албанци, задържани у нас

/КРОСС/ В края на юли в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" е получена информация за задържани в района на ГКПП-Гюешево четирима албанци - трима мъже /28г., 23 и 20г./ и жена /23г./. Гранични полицаи установили самоличността им. При допълнителна справка е изяснено, че за четиримата има подаден сигнал в ШИС от Гърция. Те били издирвани по чл. 95 (издирване на лица с цел задържане и предаване/екстрадиция) за извършено отвличане, незаконно лишаване от свобода и вземане на заложник, организиран грабеж и изнудване, в резултат на които членовете на групата получили сумата от 1 360 800 евро.
При задържането им са иззети 254 банкноти евро, като по-късно е установено, че 222 от тях са получени като откуп във връзка с отвличането, за което има издадени европейски заповеди за ареста им.
След приключване на наказателното производство, водено срещу тях за престъпление по чл. 279 от НК за незаконно влизане през границата на България, днес, на ГКПП-Кулата-Промахон четиримата бяха предадени на гръцките влас