Безпилотни самолети облитат района над бившите военни складове, които се взривиха
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2011 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безпилотни самолети облитат района над бившите военни складове, които се взривиха

Севлиево /КРОСС/ Безпилотни самолети облитат района над бившите военни складове край севлиевското село Ловнидол, където преди два дни се взривиха снаряди.

След последния взрив тази сутрин ситуацията в района на инцидента е спокойна. Първият безпилотен самолет е заснел хранилището, в което стана взривът, обясни доцент Антон Филипов от софийския Център за въздушни наблюдения.

"Необходимо е да се направи облитане и с по-големия самолет, за да се огледа по-подробно районът, тъй като той носи по-специализирана техника, с по-добро качество на заснемането", каза Филипов. 

Взривът на 152-милиметровите изстрели със снаряди не се е предал на другите хранилища. Това посочи заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.

"Това е "хубавата" новина - че само складът със 152-милиметровите снаряди е взривен и не се е предал на другите складове. В момента влизаме да го гледаме на монитора. Преди да се е стъмнило те отиват с големия самолет, с по-голяма разделителна способност и с термокамера - да видим евентуално има ли огнище. Ще влезем с роботчето през портала, пак докато е светло, с цел да намерим огнище и ако има такива, да видим как ще реагираме по тях и да си направим план за действие през седмицата. Вероятно с модули на армията ще започне почистването, ако минат тези 24 часа и няма никакви взривове", заяви Радев. 

От министерството на отбраната са подготвили цветни плакати с информация за жителите на района. Ако бъдат намерени останки от снарядите, те трябва да се оградят с камъни и да се обозначи мястото, предаде БНР.