Облачно и студено ще бъде и утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2011 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно и студено ще бъде и утре

София /КРОСС/ През нощта над Източна България времето ще се задържи предимно облачно, на отделни места все още ще превалява слабо. Там ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Над Западна България след временно намаление облачността, предимно висока и средна, отново ще се увеличи. Минимални температури между минус 5° и 0°, по Черноморието - 2°-6°, в София около минус 4°. Утре преди обяд над източните райони ще има значителна облачност, но само на отделни места по крайбрежието на морето е възможно слабо да превалява. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща около и след обяд над много райони и до слънчево време. В повечето места ще бъде почти тихо, само в източните райони ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°, в София около 7°. Привечер и през нощта срещу сряда от север облачността ще започне да се увеличава и вплътнява.
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.
Над планините облачността ще е разкъсана, намаляваща над много райони временно до слънчево време. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, а на 2000 метра - около минус 3°.
Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места е възможно слабо ще превалява. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода от 7° до 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.