Слънчево време с максимални температури между 6° и 11°
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Ноември 2011 06:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време с максимални температури между 6° и 11°

 

София /КРОСС/ Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността преди обяд. По Черноморието ще се задържи предимно облачно и преди обяд в южния участък все още е възможно слабо да превали; там ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър с тенденция да отслабне. Максимални температури между 6° и 11°, в крайните югозападни райони до 13°, в София около 7°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Мартин Иванов.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца; слабо ще се понижи.

 

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, висока и средна. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

 

По Черноморието ще бъде предимно облачно и преди обяд на отделни места в южния участък все още е възможно слабо да превали. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над северния участък. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода от 7° до 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.