Финансова подкрепа от ЕС за ликвидиране на минните депа у нас ще поиска Българската минно-геоложка камара
Секция: ИКОНОМИКА
17 Ноември 2011 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финансова подкрепа от ЕС за ликвидиране на минните депа у нас ще поиска Българската минно-геоложка камара

/КРОСС/ Финансова подкрепа от Европейския съюз за ликвидиране на минните депа у нас ще поиска Българската минно-геоложка камара. Това ще стане на специална среща в петък с депутата от Европейския парламент Райнхард Бютикофер. В сегашното си състояние депата, които са държавна собственост, са вредни за здравето на хората и за природната среда.
„Без финансиране от ЕС България не можем генерално да реши проблема с минните депа, а ликвидацията им ще бъде от полза за милиони българи", заяви изпълнителният директор на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Андреев. Според него подкрепата на европейските зелени депутати в лицето на Бютикофер може да бъде решаваща.
Райнхард Бютикофер е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и зам.-председател на Комисита по външните работи на Европейския парламент. Той е депутат от Групата на Зелените/Европейски свободен алианс, на която е заместник-председател.
В програмата на неговото гостуване у нас са предвидени срещи с учени, преподаватели и членове на Българската минно-геоложка камара. На срещата ще му бъдат представени добрите практики на водещите български компании от минно-геоложкия сектор.
Пресконференцията е насрочена за 16,00 ч. в зала „Средец" на Шератон София Хотел Балкан.