Пеленаче на три дни умря задушено в бебешката си кошарка в разградската болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2011 06:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пеленаче на три дни умря задушено в бебешката си кошарка в разградската болница

Разград /КРОСС/ Пеленаче на три дни умря задушено в бебешката си кошарка в родилното отделение на разградската болница.

Здраво роденото момченце било открито бездиханно от майката в петък призори. Двама лекари са опитали да реанимират малкия, но усилията им не дали резултат, пише "24 часа". 

Бебето е починало задушено от погълната по-рано храна, категорични са патоанатомите, извършили аутопсията. 22-годишната Виктория Карастан от Цар Калоян сложила сина си да спи в креватчето по гръб и липсата на рефлекси у новороденото довела до фаталния край, смятат съдебните лекари.

От ръководството на клиниката отказаха всякакъв коментар по случая. Изпълнителният директор на болница "Иван Рилски" д-р Иван Петров препоръча въпросите да се задават на завеждащия родилното отделение, защото самият той не бил запознат с подробности. На свой ред шефът на АГ сектора д-р Мишел Озиолор заяви единствено, че няма коментар за станалото. Двете лекарки Романова и Георгиева, реанимирали безуспешно малкия, не бяха открити за подробности. Оказа се, че Георгиева е заминала в събота за чужбина, а колежката й не отговаряше на телефона.

АГ отделението в Разград отдавна е предмет на критики от страна на местните хора. Много млади семейства от града избират бебетата им да се родят в Тутракан, Търговище или Варна, пише "24 часа"