Закопчаха група, извършила серия кражби от трафопостове
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2011 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Закопчаха група, извършила серия кражби от трафопостове

 

Нанесените щети на електропреносната мрежа възлизат на 40 000 лв.

 

София /КРОСС/ Криминалисти от районното управление в Ихтиман неутрализираха престъпна група, извършила серия кражби от трафопостове в града и околните села. Специализираната полицейска операция е проведена в петък и събота, когато са задържани местните жители В.Р. /24г/, М.М. /20 г./, С.И. /18 г./, С.Р. /23 г./, В.Н. /23 г./, Б.И. /30 г./, З.В. /20 г./, С.Ч. /30 г./, С.М. /36г./ и А.М. /27 г./. Седмината били спипани на адресите им.
В хода на разследването се установило, че групата е обрала четири трафопоста. Първото престъпление е извършено през нощта на 24 ноември до учебно заведение в Ихтиман. От трансформатора изчезнали медните намотки. На 30 ноември те проникнали в трафопост в с. Стамболово и отново откраднали медните намотки, а през нощта на 1 декември групата разбила още два обекта - в с. Живково и в с. Веринско.
При извършеното претърсване служителите на реда открили един от разглобените трансформатори в землището на с. Живково. Установено е, че нанесените щети на електропреносната мрежа възлизат на 40 000 лв.
С полицейска мярка за 24 часа в полицията са задържани шестима членове на групата - С.Ч., С.М., А.М., В.Н., Б.И. и З.В. Трима от тях са криминално проявени за кражби и осъждани. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава. Материалите по случая са докладвани на Ихтиманската районна прокуратура.