Служителите от транспортното ведомство се учат как да се справят в реално време с хакерски атаки
Секция: ИКОНОМИКА
07 Декември 2011 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служителите от транспортното ведомство се учат как да се справят в реално време с хакерски атаки

София /КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов откри днес първото компютърно подпомагано учение „Киберзима 2011”. Целта на учението е служители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и изпълнителните агенции към него да се справят в реално време с хакерски атаки срещу сървърите и системите на ведомството.

 

Така хората, от които зависи информационната сигурност ще се научат да гасят виртуални пожари, каза заместник-министърът при откриването на учението.

 

Служителите работят със системи, аналогични на ползваните в министерството. Екип от хакери, разположен в близост до обучаващите се, непрекъснато усложнява задачите и „срива” работата на правителствени системи в информационната инфраструктура.

Заместник-министър Валери Борисов, който е ръководител на учението посочи, че тази симулация ще даде ясна представа какви стъпки трябва да се предприемат за повишаване на нивото на информационна сигурност. Той каза още, че в началото на следващата година предстои национално учение.по киберсигурност.