СГС даде ход на делото срещу Алексей Петров
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2011 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СГС даде ход на делото срещу Алексей Петров

София /КРОСС/ Софийският градски съд даде ход на делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов и Янко Попов, част от групата на „Октопода”. Процесът започва близо две години след едноименната полицейска акция.

Алексей Петров се появи с охрана в съдебната палата, където днес за първи път беше изправен пред съда по обвинение в участие в организирана престъпна група.

Делото се гледа при засилени мерки за сигурност. Освен от българските си адвокати, Алексей Петров ще бъде защитаван и от чуждестранен защитник. В съдебната зала има и представители на Инициативния комитет, който издигна Петров за кандидат за президент. В залата има над 20 адвокати, като част от тях представляват интересите на пострадалите по делото.

Седем са общо обвиненията срещу бившата барета, като повечето са за изнудване и принуда, а едно е за разгласяване на секретна справка. Топалов е даден на съд само за 1 случай на рекет, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието, свързано с преписка срещу израелеца Маир Овадия. Джотолов е обвинен още за укриване на данъци.

За първото заседание освен подсъдимите ще бъдат призовани и свидетелите, сочени от прокуратурата като пострадали от „Октопода”.