Облачно и дъждовно ще бъде времето утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Декември 2011 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно и дъждовно ще бъде времето утре

/КРОСС/ През следващото денонощие през страната ще премине бърз атмосферен фронт. Увеличената динамика на атмосферата, ще разсее мъглите навсякъде. През нощта ще е облачно.

С ориентирането на вятъра от запад-северозапад в страната ще прониква по-студен въздух. Над източните райони временно ще се усили югозападният вятър.

Още преди полунощ в Северозападна България ще завали дъжд, който до сутринта ще обхване Западна и Централна България, до обяд ще спре и облачността от запад бързо ще се разкъса и намалее. Превалявания ще има през деня и в източните райони, а привечер и там облачността ще намалее.

Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и пак ще се ориентира от югозапад. Минимални температури - между 2 и 7°, максимални - между 8 и 13°. В София - минимална температура - около 2°, максимална - около 9°. През нощта срещу събота ще започне ново заоблачаване.

След кратко повишение, атмосферното налягане ще започне отново да се понижава.

В планините времето ще е динамично - облачността променлива - от значителна в нощните и сутрешните часове до слънчеви интервали през деня. Северозападният вятър ще се усили до бурен, по-късно през деня отслабвайки, ще започне да се ориентира от югозапад.

От запад на изток ще премине валежна ивица - над 1600-1800 метра ще превали сняг, в по-ниското - дъжд. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. По-късно през деня и там облачността ще се разкъса.

Без особен дневен ход на температурите - сутрешните температури ще са високи, заради южния вятър и през деня няма да надвишат 10-11°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.