Марк Жирардели – посланик на българското вино
Секция: МАРКЕТИНГ И МЕНИДЖМЪНТ
19 Декември 2011 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марк Жирардели – посланик на българското вино

/КРОСС/ На официалната пресконференция, която се състоя в х-л Кемпински Банско вечерта на 17.12.2011 г. Марк Жирардели лично представи виното с неговото име, което е...българско!

От няколко години Марк Жирардели е силно свързан с България и тази връзка не е формална. Освен активно ангажиран с развитието на ски спорта у нас и популяризирането на Банско като световен ски курорт, Жирардели е запленен и от българското вино.

Пред гостите на представяне, ски легендата сподели, че идеята да има вино носещо неговото име и то с български произход, се развива в последните няколко години, в които той открива и се влюбва във вината от емблематичната марка Solitaire на Домейн Бойар.

В навечерието на коледните празници 2010 петкратният носител на световната купа поръчва на Домейн Бойар бутилки с негов етикет, които подарява на свои бизнес партньори и приятели като специален подарък с неговото име.

Последвалата позитивна реакция е това, което окуражава Марк да съдаде вино с неговото име от България.

Легендарният скиор сподели още, че е ценител на класните ресторанти и хубавото вино и че за свои партньори винаги избира най-добрите компании - за марките дрехи с неговото име, а сега и във виното, не случайно избира Домейн Бойар.

ВИНОТО

Виното „Mark Girardelli" е купаж от един световен сорт СИРА и типично българския РУБИН, преплетени в уникален купаж, реколта 2010.

Създадено в изба Кортен, собственост на Домейн Бойар Интернешънъл, то е творение на уникалния екип енолози на избата, които са сред най-изтъкнатите творци в българското вино, начело с Капка Георгиева и Димитър Панов, автори на легендарни вина на Компанията като - Solitaire, Domaine Boyar Platinum, Next Twenty Years, Ars Longa .

Избата, разположена в сърцето на Тракийската низина е известна с методите си на микровинарство и с легендарните си тероарни вина.

Всички важни фактори за създаването на едно „голямо вино" като подбор на лозовия масив, регулиране на добива, внимателна селекция на гроздето при гроздобера, както и всички дейности на винификацията - потапяне на шапката и пресоване в кошова преса се извършват ръчно и под стиктното наблюдение и контрол на опитния екип от енолози.

Виното „Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010, вече се разпространява в избрани ресторанти в България от търговския екип на Домейн Бойар Интернешънъл.
„Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010 ще се продава и в най-известните ски курорти на Австрия, Германия и Люксембург.