Лиляна Павлова открива в Петрич обекти, обновени по ОПРР
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
19 Декември 2011 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лиляна Павлова открива в Петрич обекти, обновени по ОПРР

София /КРОСС/ Утре, 20 декември 2011 г., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посети Петрич. Там тя ще открие детска площадка в ж.к. „Самуил, част от проект „Възстановяване и благоустрояване на градската среда в гр. Петрич". 

Обновителните дейности по проекта, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие" (ОПРР), са на стойност 4,16 млн. лв. При изпълнението му са рехабилитирани 12 улици с обща дължина 1 974 м в централната градска част и още 17 в ж.к. „Самуил", дълги 2 725 м. Подобрени са 70 000 кв. м зелени площи, изградени са детска и спортна площадка, монтирани са 50 осветителни тела.
От обновената градска среда ще се облагодетелстват 65 000 души.
По-късно министър Павлова ще посети Самуиловата крепост. За този обект е предвидено финансиране в размер на 1,9 млн. лв. по линия на ОПРР. Средствата ще бъдат отпуснати в рамките на проект „Хиляда години от битката на Самуил (1014-2014)-устойчиво развитие на туристическата атракция „Самуилова крепост" в Община Петрич".
Предвидено е министър Павлова да посети туристически обекти в град Сандански, които ще бъдат финансирани по проект „Сандански - зората на ранното християнство" на стойност 6 157 446,12 лева.