Бивш генерал от КГБ обвини Роман Абрамович
Секция: СВЯТ
19 Декември 2011 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бивш генерал от КГБ обвини Роман Абрамович

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Бившият генерал от съветската тайна служба КГБ Александър Корзаков, обвини руския милиардер Роман Абрамович в корупция, предават британски медии.

Лондонските медии разкриват още, че Корзаков, който беше доверен човек на бившия президент Борис Елцин е заявил, че придобиването на петролната компания "Сибнефт" от собственика на футболния клуб "Челси", което е извършено на държавен търг през 1995 г., е незаконно.

По този повод Корзаков изпрати писмо до съда в Лондон, където Абрамович и бившия руски олигарх и човек на Кремъл Борис Березовски водят съдебен спор за шест милиарда долара.

В писмото си бившия генерал от КГБ твърди, че и двамата са нанесли "голяма икономическа вреда на държавата" като отбелязва, че парите, които Абрамович е спечелил от спекулата на "Сибнефт", трябва да върне на държавата.

Според него, става дума за 13 милиарда долара, които Абрамович е използвал за покупката на лондонския "Челси", за многобройните си дворци и къщи, за огромната си яхта и цялото си останало имущество Той настоява британската полиция да започне специализирано разследване около този случай.

/НИ/