Адвокат Дерменджиев: Вероятността Боевски да бъде оправдан е голяма
Секция: Интервюта
19 Декември 2011 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Адвокат Дерменджиев: Вероятността Боевски да бъде оправдан е голяма

Адвокатътна световния шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски - Ивайло Дерменджиев в интервю за Информационна агенция КРОСС. 

Г-н Дерменджиев, внесен ли е искът за промяна на мярката на Гълъбин Боевски?

Ивайло Дерменджиев: До края на деня ще се внесе, не мога да кажа на 100% дали в момента е внесен, тъй като те са с 4 - 5 часа назад. Разговарях с моя колега в Бразилия и той беше тръгнал за съда. Цялата документация е готова.

Кога очаквате да се произнесе съдът дали ще промени мярката на Боевски?

Ивайло Дерменджиев: Искам да уточня, че в Бразилия няма такава мярка „домашен арест". Някои от техните мерки са по - различни от нашите. Ако съдът уважи иска, Гълъбин Боевски ще бъде освободен просто на територията на Саул Паоло. Изисква се единствено той да има адресна регистрация там.

Иначе кога ще бъде разгледан искът и оповестено решението на съда, не мога да кажа, защото първо той ще се разглежда на закрити заседания на съда.

Гълъбин Боевски при наши сънародници ли ще отседне, ако бъде променена мярката му?

Ивайло Дерменджиев: Да, точно така. Направена е декларация, че български сънародници ще го приемат, което е и нужно, за да бъде освободен от затвора, според законите на Бразилия.


Чували ли сте скоро Гълъбин Боевски? Как се чувства?

Ивайло Дерменджиев: Не, скоро не съм го чувал. Последно го видях преди доста време.

Има ли възможност световният ни шампион може да бъде оправдан.

Ивайло Дерменджиев: Според мен има възможност Боевски да бъде оправдан, защото повечето от обвинените за трафик на наркотици в Бразилия си признават вината и въобще срещу тях не се води процес. Гълъбин Боевски не си е признал нищо от това, в което е обвиняван, така че наистина има възможност да бъде оправдан.