Кметове от Казанлъшко обсъдиха въвеждането на делегиран бюджет
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2011 20:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметове от Казанлъшко обсъдиха въвеждането на делегиран бюджет

Казанлък /КРОСС/ Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с кметовете на Крън, Енина, Шипка, Копринка, Горно Черковище, Черганово и Овощник. По време на срещата бе обсъдена възможността за преминаване на кметствата към делегирани бюджети, съобщават от пресцентъра на общината.

Приходите, които могат да ползват кметствата, са формирани от данъците за физическите лица - данък недвижими имоти, данък МПС и патентен данък. От събраните общо в община Казанлък 1 617 000 лв. данъци от физически лица, 295 962 лв. са от населените места. Допълнително общинска администрация ще подготви справка за данъците, събрани от юридическите лица, чиято регистрация е в тези селища, както и ще бъде направена проверка таксите за административни услуги, извършени в самите кметства, дали могат да им се предоставят. Разходите за капиталови ремонти, улично осветление, ВиК и сметосъбиране ще останат за сметка на Община Казанлък, тъй като с приходите си населените места не могат да ги покриват.
На следваща среща кметовете окончателно ще предложат какъв вариант за финансиране е най-удачен за населените им места - на делегиран бюджет или план-сметка.