Камерън: Библията ни прави това, което сме
Секция: СВЯТ
19 Декември 2011 21:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камерън: Библията ни прави това, което сме

Лондон, Великобритания /КРОСС/ В реч, посветена на 400-годишния юбилей от издаването на Библията по време на управлението на крал Джеймс, британският премиер призова за възраждането на традиционните християнски ценности, с цел да се оборя твърденията, че във Великобритания има "морален колапс", предават британски медии, цитирани от "Идивиди".

В своето изказване той на няколко пъти наблягаше върху максимата "живей и остани да живееш".

Представяйки се за последователен християнин, британския премиер твърдо определи правилата на религията в политиката и каза, че Библията има ключово значение за британските ценности.

"Ние сме християнска държава и не трябва да се страхуваме да заявим това. Да бъда ясен, аз по никакъв начин не казвам да нямате друга вяра освен тази, или да нямате съвсем никаква, това е погрешно", каза Камерън.

В своята реч той отбеляза, че църквата трябва да се придържа към своя (политически) неутралитет.

"Ако политиците смятат, че ние не трябва да създаваме директен контакт с Бога заради някои техни политически интереси, то те не трябва повече да казват какво е право и какво не", каза британският премиер.

"Аз съм горд, че Великобритания е дом на толкова много различни религиозни общности, които правят всичко, което е в тяхната власт, за да направят тази страна още по-силна. Но аз искам да кажа, че Библията е тази, която помага Великобритания да подчертае своите ценности и своя морал, които правят това, което е днес", завърши Камерън.

/НИ/