На по чаша вино с колеги - новата мода в Европа
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Декември 2011 19:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На по чаша вино с колеги - новата мода в Европа

Париж, Франция /КРОСС/ Най-сладкият момент от деня във Франция е т.нар. „аперо". Това е малкото питие след работа, което събужда големия апетит за вечеря. Така хората слагат официално край на работния ден и начало на свободната вечер. В Италия и Франция колеги сядат на по чаша, за да обменят свежи корпоративни идеи... или пък пресни клюки.

Ростислав работи в американския щат Ню Хемпшир, където всяка сряда в местното ресторантче има "вечер на виното".

"Хората могат да разпуснат след работа и да се възползват да обменят бизнес идеи и предложения за бъдеще сред бизнес партньорите си, като в същото време могат да разпуснат", обяснява Ростислав Йорданов, цитиран от bTV.

И докато по света в 18:00 часа заведенията са пълни с блажено отпиващи от високите си чаши хора, в България това е новост и тепърва започва да набира привърженици. Чаша вино на крак е възможност за промяна на стереотипа „от работа вкъщи", а и с леко предястие подготвя сетивата за вечерята.

Идеята „време за вино" - между 17:00 и 20:00 часа на варненски ресторант е и средство за привличане на клиенти извън туристическия сезон, когато заведенията не се радват на голяма клиентела.