Евродепутати: Европа не се интересува от цирковете в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
14 Октомври 2013 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евродепутати: Европа не се интересува от цирковете в парламента

/КРОСС/ И двете страни - държава и общини - са виновни. Около тази теза се обединиха евродпутатите Илияна Йотова и Слави Бинев в студиото на Нова телевизия, коментирайки кризата с бежанците у нас.

Това прехвърляне на топката в момента е повече от гавра, твърди Йотова. Няма държавност, допълва Бинев.

Институциите трябва да се съберат на едно място, трябва да има координация, настоява Илияна Йотова и призова президента все пак да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Тук е ролята на политиците, които трябваше да поискат финансова помощ и логистична подкрепа, допълни Слави Бинев.

Йотова обеща, че отново ще поискат в Брюксел подкрепа, но напомни, че натискът не трябва да е сам отвън. Проблемът не е само парите, уточни Бинев и настоя да се ползва опита на страни, които са приемали бежанци.

Илияна Йотова и Слави Бинев обаче заеха различни позиции по отношение на евентуални предсрочни избори.

България в момента няма нужда от тези избори, категорична бе евродепутатът на БСП. Според нея сега е важно да се направи бюджетът за 2014 година и да се подпише договорът за партньорство, за да види как ще се разпределят европейските пари за страната ни. И ако правителството си свърши работата, защо трябва да има избори, попита риторично Йотова.

Разбира се, че трябва да има избори, отсече Слави Бинев.

За политическите трикове в парламента евродепутатите признаха:  За тези циркове, които стават в парламента, никой не се интересува в Европа, никой не го интересуват.

Според Илияна Йотова, ако ПП ГЕРБ си изпълняваше задължението да ходи на работа, „Атака" щеше да си бъде просто една опозиционна партия в парламента, защото ГЕРБ и „Атака" са като скачени съдове. Слави Бинев пък бе категоричен, че в момента най-големият рекламен агент и най-големият бушон на правителството на Пламен Орешарски се нарича Борисов.