Предстоящи събития в страната за 29 октомври
Секция: Предстоящи събития
28 Октомври 2013 20:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 29 октомври

София /КРОСС/ От 09:00 часа в Гранд Хотел София министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие семинар на тема: „Повишаване на информираността относно доброволните насоки за отговорно управление на собствеността на земя в областта на рибарството и горите в рамките на Националната продоволствена сигурност". От 09.50 ч. заместник-министрите на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов ще дадат пресконференция.

***
София /КРОСС/ В 09:30 часа в Българската стопанска камара (ул. Алабин 16-20, зала 1), ще се проведе дискусия на тема „Дуалната система в обучението в подкрепа на младежката заетост - опитът на "Хенкел".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала Роял 1, ет.1, Шератон София Хотел Балкан ще се проведе Конференция "Представяне на резултатите от прегледа на съдебната реформа 2013 за България", организирана от Български институт за правни инициативи.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа, в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември" 1) ще се състои тържествено честване на 100 г. от рождението на изтъкнатия български учен, биолог-генетик акад. Радой Попиванов (1913-2010) и 140 г. от рождението на основоположника на българската офталмология акад. Константин Пашев (1873-1961) организирано от Българска академия на науките - отделение по медицински науки, Медицински университет - София и специализирана очна болница „Акад. Пашев".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в офиса на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) във ВМА-София (централен вход на бълницата, партер) ще се състои пресконференция с участници в Международната научно-практическа конференция на тема „Стареене и старост - социални и здравни проблеми", която ще се проведе от 14.00 до 18.30 часа в киносалона на ВМА.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала „Марица" на хотел „Родина", ще се проведе кръгла маса на тема: „Проблеми пред детското и училищно здравеопазване в България. Предизвикателства пред синдикатите".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в сградата на МВР ще бъде дадено началото на проект „Обучение на служителите на МВР на всички нива на управление при кризи, бедствия и аварии".

***
София /КРОСС/ От 10:30 часа под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

***
София /КРОСС/ От 10:30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред разкриването на досиетата в България". Събитието е организирано от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" и софийското бюро на Фондация „Конрад Аденауер".

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в Посолството на Руската Федерация ще се състои брифинг, посветен на дейността на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в пресклуба на БТА Българското дружество по алергология, Асоциацията на Българите Боледуващи от Астма, алергии и ХОББ организират пресконференция.

***
София /КРОСС/ От 11:30 часа в сградата на бул. "Джеймс Баучер" 23 (до резиденция "Лозенец") ще се състои дискусията на института "Иван Хаджийски" за политическия октомври.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа на Терминал 1, Летище София и авиокомпания Wizz Air ще представят откриването на новата линия София-Дубай.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българският национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места /БНК на ИКОМОС/ на тема: „Изграждане на капацитет за мониторинг и комуникация при опазване на културното наследство".

***
София /КРОСС/ От 12:30 часа екипи на БЧК ще предоставят топла супа на бежанците, настанени в центъра в квартал „Враждебна".

***
София /КРОСС/ В 12.30 часа, в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за изработване на технически проект за основен ремонт (рехабилитация) на обект: Път ІІІ-104 (о. п. Дупница - о. п. Благоевград) - Бобошево - Четирци от км 4+810 до км 25+530.

***
София /КРОСС/ От 13:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на проф. Николай Овчаров - „Злато в последния ден на разкопките на крепостта Урвич".

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в библиотека "Филологии", бул.Цар Освободител No15, Софийския университет, Ректорат, ет.6, каб.1 ще се състои семинар "Непоказвани съкровища от фотоархивите" в рамките на проекта EuropeanaPhotography, организиран от фондация НАБИС.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъдат отворени офертите за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на обект: „Аварийно-възстановителни дейности на републикански път III-9901 Царево - Ахтопол на стоманобетонов мост при км 8+724, стоманобетонов мост при км 9+975 и сводов водосток при км 10+285".

***
София /КРОСС/ От 18:00 часа на Бул. Цар Освободител" №2 ще бъде представена книгата "Пътуване до Ливингстън".

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в салона на „Народно читалище Славянска беседа 1880" - София, ул. „Георги С. Раковски" 127, Културно - просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи - "Родолюбец" организира празничен концерт, посветен на Деня на бесарабските българи.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в зала 3А на Тракийския университет ще гостува българският представител в Европейската сметна палата (ЕСП) Илиана Иванова по покана на Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора.

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 101, Община Благоевград ще проведе публичен търг с тайно наддаване за павилиони на Коледно- новогодишния базар.

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.30 часа на ул. „Начо Начев" 6 (партер) ще бъде открит информационен център на Фондация „ИСКАМ БЕБЕ" - клон Варна.

***
Благоевград /КРОСС/ Студенти ще представят операта „Царицата на чардаша" на благоевградска сцена.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.00 часа в конферентна зала „Трапезица" на „Интерхотел" ще се проведе пресконференция по повод стартирането на строително-монтажните дейности по проект: Лот 51 "Рехабилитация и реконструкция на републикански път III-302 Драгомирово - Царевец от км 10+000 до км 27+460, област Велико Търново".

***
Добрич /КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще посети Добрич. В 10.30 ч. министър Клисарова ще има среща с областния управител на Добрич г-н Недко Марчев, в 11.00 ч. в "Огледална зала" в Драматичен театър "Йордан Йовков" тя ще разговаря с директори и учители.

***
Пловдив /КРОСС/ От 14:30 часа в хотел „Алианс", бул. „Васил Априлов" № 7 ще се състои специално събитие - Кръгла маса на тема „Индивидуален и колективен трудов договор".

***
Сливен /КРОСС/ От 14.00 часа, в Зала „Май" - партера на Община Сливен (бул. „Цар Освободител" № 1).Икономическият и социален съвет (ИСС) организира регионална кръгла маса на тема: „Проблеми на преждевременното напускане на образователната система".

***
Сливен /КРОСС/ От 14.00 часа ТП Държавно горско стопанство "Смолян" ще отбележи 100-годишния си юбилей.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.00 часа, в зала 203 на община Шумен ще се проведе пресконференция в рамките на проект: 51011116-23-65 „Интегриран воден цикъл на град Шумен-ІІ етап", ОП Околна среда 2007 - 2013 г."

***
Ямбол /КРОСС/ Община Ямбол организира „Дни на отворените врати" по проект „Тонзос - магията на Тунджа" - маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа - Ямбол - Стралджа - Болярово", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013. От 11 часа и от 14 часа, в зала 107 на община Ямбол, ще бъде отчетен напредъкът по проекта, в който си партнират четири от общините в Ямболска област.