Цял квартал остана на тъмно заради катастрофа
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2013 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цял квартал остана на тъмно заради катастрофа

/КРОСС/ Цял квартал в центъра на Казанлък остана без електричество след катастрофа, станала късно снощи. Лек автомобил се вряза в електрическо табло. За щастие няма пострадали хора.
Инцидентът е станал снощи около 22 часа на улица "Орешака" в Казанлък. Водачът на лек автомобил Опел заради високата скорост, с която се е движил, губи контрол над управлението и се блъска в електрическо табло, след което се преобръща на няколко пъти. Хората от квартала разказаха, че се чул силен трясък, след което изведнъж спрял тока.
"Такъв стрес получих, толкова се разстроих, виждам тази обърната кола. Помислих си, че има пострадали хора. В момента нямаме ток. Трябвало някаква експертиза да се направи и тогава да пуснат тока. А ние имаме фризери, парното ни е на ток", разказа потърпевша.
Около час и половина десетки жилища останаха без електричеството. То е възстановено веднага след като приключва експертизата на полицията. Жителите на квартала казаха, че такива инциденти се случват често.
"Почти всяка вечер има каране с високи скорости. Тук като че ли се правят гонки. Просто сме късметлии, че ей там долу е тръбата на газта - добре, че ударът не е бил там", обясни жител на квартала.
Младежът, който е управлявал автомобила, не е употребил алкохол. Образувано досъдебно производство ще изяснява причините за катастрофата. Токът на хората, живеещи в квартала, е възтановен, съобщи БНТ.