Заключителна конференция
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Ноември 2013 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заключителна конференция

/КРОСС/ На 13.11.2013 г. (сряда) от 11 часа, в Ритуалната зала, в сградата на община Сунгурларе ще се проведе заключителна конференция във връзка с изпълнението на проект „Разработване и изпълнение на политики в община Сунгурларе, чрез анализ и ефективен диалог", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет". Проектът е в рамките на приоритетна ос І „Добро управление", подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики", бюджетна линия BG051PO002/10/1.3-04. Бенефициент по проекта е общинска администрация Сунгурларе.
Основната задача на заключителната конференция е да представи резултатите от реализацията на проект "Разработване и изпълнение на политики в община Сунгурларе, чрез анализ и ефективен диалог", за да се постигне оптимално медийно отразяване и осведомяване на заинтересованите страни и широката общественост.
Общата цел на проекта е: Повишаване степента на диалогичност, чрез активиране на механизми и форми на взаимодействие със структурите на гражданското общество.
Целеви групи по проекта са: Общинска администрация Сунгурларе; Структурите на гражданското общество; Кмет на общината, както и общинският съвет като органи на местното самоуправление.
Постигнати резултати от реализацията на проекта:
Извършена междинна оценка на действащите стратегически документи;
Създаден орган за консултиране на политики на местно ниво (Консултативен съвет);
Разработени механизми и правила за мониторинг и контрол;
Повишен капаците на служителите в администрацията в областта на оценката на въздействието на активния диалог върху процеса на подготовка на стратегически документи.
Проектът се изпълнява в периода февруари 2012 г. - ноември 2013 г. и е с продължителност 22 месеца.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.