DiVino.Taste посрещна новото попълнение на вината VeranoAzur
Секция: ИКОНОМИКА
18 Ноември 2013 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
DiVino.Taste посрещна новото попълнение на вината VeranoAzur

/КРОСС/ Новото вино VeranoAzur Syrah&Marselan стартира успешно на изложението DiVino.Taste и заслужено събра аплодисментите на любители и експерти. Технолозите, създали това прекрасно вино разказаха, че VeranoAzur се произвежда от грозде, добивано от лозови масиви в региона на гр. Съединение. За гарантиране на високото качество на вината от серията VeranoAzur, гроздето се бере на ръка и се транспортира в малки касетки. След приемането му то се охлажда и се селектира отново на ръка за отстраняването на загнили, наранени зърна и листа. Виното се подлага на минимална обработка, за да се запазят в по-голяма степен спецификите на тероара, които са оставили своя златен отпечатък във всяко едно гроздово зрънце. VeranoAzur Syrah&Marselan е най-новото попълнение в портфолиото на винарска изба Съединение, което завършва висококачествената и стилна винена серия. Виното е с искрящ и наситен рубинено червен цвят с виолетови оттенъци, в аромата му се преплитат нотки на виолетки и малки, тъмни горски плодове. Дизайнът на бутилките и етикетите, както и вкусовите характеристики на всички продукти от серията, се доближават по стил до вината от Нов Свят.
Експертите коментираха, че виното е перфектно балансирано и ще достави наслада на всеки почитател на древната напитка без да е необходим някакъв предварителен опит, достатъчно е само да се отдадете на удоволствието на всяка глътка.
Този ноември отново бе винено обещаващ, образователен, опознавателен и емоционален, защото за трета поредна година се състоя форумът DiVino.Taste. Това е форумът на българското вино, на който се събират винени производители от цялата страна, за да представят своите най-добри вина. Освен дегустации, форумът предложи майсторски класове и лекции, свързани с виното. Събитието се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК и бе домакин на огромен брой производители, експерти от бранша и почитатели на древната напитка. Броят на участващите изби тази година бе значително по-голям от предишните години. Около 60 производители представиха над 400 български вина. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино представиха на посетителите концепцията и философията за отделните си еликсири.