Маргарита Попова бе удостоена с отличието на БАН за литература
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2013 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маргарита Попова бе удостоена с отличието на БАН за литература

/КРОСС/ За подкрепата си за академичната хуманитаристика вицепрезидентът Маргарита Попова беше удостоена днес с Почетния знак на Института за литература при Българската академия на науките. Вицепрезидентът е първият носител на отличието, учредено по повод Деня на Института по литература, който тържествено беше отбелязан днес.

„Много благодаря за тази оценка и за този знак, който ми връчвате днес. Ще полагам още повече старание, за да можем да бъдем заедно на значими събития, които са свързани не само с радостите, но и с болките на нашия народ, с тревогите и с обществените вълнения, с всичко това, което днес вълнува чувствителния човек, отговорния човек, човека на духа, на мисълта, на словото", каза Маргарита Попова, след като прие отличието от директора на Института доц. д-р Елка Трайкова.

Вицепрезидентът допълни, че приема Почетния знак като израз на високата оценка на учените от Института за литература за дейността на Президентската институция.

Маргарита Попова разгледа експозиция с фотоси от предстоящия да излезе от печат Първи том на Енциклопедия „Българско Възраждане", с издания на учени от Института, уникални архиви, част от историята и съвременната дейност на Института за литература при БАН.