Бареков: Партийните субсидии обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
26 Ноември 2013 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бареков: Партийните субсидии обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ Партийните субсидиите обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС. Това заяви в студиото на ТВ7 лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков

От парламентарната група на "Атака" внесоха предложение в Народното събрание този начин на финансиране да отпадне. Депутатът от групата на Волен Сидеров - Николай Александров, обясни, че целта е така всички партии да бъдат равнопоставени по време на избори.

Лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков обясни, че през последните години най-големият бизнес в България е да имаш партия. Това се е случило благодарение на промените, които бяха гласувани от ГЕРБ през последните години. Той припомни, че преди 2009 г. 11-14 млн. лв. са отивали за издръжка на политическите формации, а след гласуването на новата формула за определянето на субсидиите от бившите управляващи сумата е достигнала до 55,5 млн. лв. Бареков каза, че тези средства могат да се използват за нуждите на гражданите, а не за личните каси на партиите.

Партийните структури и политическата дейност изискват средства, обясни депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов. Много е изкушаващо за политици да използват субсидиите, за да предлагат популиски решения, но премахването им ще тласне партиите в ръцете на олигарсите и капитала в сивия сектор.

Николай Бареков заяви, че БСП отдавна е там - в сивия сектор и нежеланието им да премахнат субсидиите само показва коалицията между тях, ГЕРБ и ДПС за запазването на статуквото по този въпрос. Не напразно хората по площадите издигат следния плакат "БСП=ГЕРБ=ДПС= мафия". Бареков заяви, че отдавна БСП от партия на солидарността се е превърнала в партия на олигархията. В следващия парламент обеща той, депутатите от движение "България без цензура" ще работят за средната работна заплата в страната, за да покажат солидарността си към тези, които са ги избрали.