Туристическият бранш настоява за среща с институциите
Секция: Туризъм
28 Ноември 2013 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият бранш настоява за среща с институциите

/КРОСС/За спешна среща с всички компетентни органи и институции настояват от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански пред областния управител Муса Палев.

Те са категорични, че условията за развитие на туристическия бизнес са през последните години са неблагоприятни и допълнително утежнени поради честата промяна на законодателството. Противоречиви са нормативните уредби, правилници, наредби и актове за тяхното прилагане на държавните институции, които съсипват работещия бизнес, недоволни са хотелиерит е.

От сдружението твърдят, че административните бариери пред бизнеса, регулационните мерки и неефективното прилагане на законите са като воденичен камък пред всеки инвеститор. Бизнес средата, в която оцеляват предприятията в България, е утежнена не само поради глобалната икономическа криза, а и заради големия дял на сивата икономика, особено в туристическия бранш. На практика на регламентирани проверки подлежат единствено регистрираните туристически фирми, вписани в националния туристически регистър, от които се събират и данъците, твърдят браншовиците.