София /КРОСС/ Дни преди Никулден, с много усмивки бяха сготвени 100 африкаснки сома от Ути Бъчваров на паркинга пред магазин „Метро" 1. Малки и големи се веселиха, докато майсторът кулинар забъркваше 700 литровата супа от екзотичната риба в най-големия казан в България.
Ути Бъчваров, заедно с транжорите от фермата за африкански сом умело подготвиха рибата, зеленчуците и поставиха необходимите подправки за голямото готвене.
„Африканският сом е изключително вкусен и лесен за приготвяне продукт, благодарение на крехкото бяло месо, липсата на миризма и почти отсъстващите малки кости", каза Ути Бъчваров, докато готвеше супата.
След много веселба и приятно ухание всички желаещи опитаха вкусната гозба и научиха повече за този нов вид за нашите ширини риба - африканският сом.