Започва Балкански форум за публично-частното партньорство
Секция: ИКОНОМИКА
02 Декември 2013 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва Балкански форум за публично-частното партньорство

/КРОСС/ Балкански форум за популяризиране на публично-частното партньорство, като антикорупционен инструмент, в рамките на който ще бъде представен любопитен анализ на пробойните в усвояването на евросредствата, започва днес в София.
Наш партньор е ОЛАФ, подчерта председателят на сдружението C.R.E.A.M. България Людмил Митакев пред БНТ и допълни: „Искаме да представим на обществеността механизма на публично-частното партньорство в усилието за борба с корупцията".
Проблемите на Балканите са едни и същи. Най-големият от тях е липсата на прозрачност, най-вече при възлагането на поръчки, което блокира много от възможните инвестиции. Съществуващият от 2004 г. в ЕС механизъм на обществените поръчки, т.нар. Състезателен диалог, може да бъде използван от държавните институции в случаите, когато има потребности в инфраструктурата, но няма достатъчно средства, технологии и познания от страна на финансовите, технически и правни служби, посочи инициаторът и съосновател на C.R.E.A.M. Европа Зоран Йелич.