Японската кухня стана част от културното наследство на ЮНЕСКО
Секция: КУЛТУРА
05 Декември 2013 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Японската кухня стана част от културното наследство на ЮНЕСКО

/КРОСС/ Японската кухня влезе в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Решението бе взето вчера по време на конференцията на международната организация в Баку.
ЮНЕСКО отбеляза японската кухня като кулинарен феномен с богата история. Членовете на организацията обръщат внимание на традициите на японците по време на ядене, свързани с предпочитане на натурални продукти, които се подлагат на минимално обработване, а също особено празничната маса (в частност новогодишната).Освен това, внимание е било отделено и на такива продукти, като риба, ориз, зеленчуци и диворастящи плодове и треви.