Депутатите замръкват в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
05 Декември 2013 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите замръкват в парламента

/КРОСС/ Депутатите удължиха работното си време до 20 часа тази вечер. Предложението беше направено от Филип Попов от Коалиция за България. В гласуването участваха 141 народни представители, от които 90 бяха „за", 30 - „против", а 21 се въздържаха.
Цветомир Михов от ГЕРБ предложи пленарното заседание да продължи до приемането окончателно на Закона за държавния бюджет за 2014 г. Той коментира, че депутатите вече са доказали, че в късните часове са по-продуктивни. Предложението му обаче не беше прието.
Дискусията по второто четене на законопроекта за бюджета върви бавно заради споровете между управляващи и опозиция. В левицата очакват вето от президента Росен Плевнелиев и затова целта им е в началото на следващата седмица бюджетът да е приет окончателно. Така те ще имат време преди коледната си ваканция, която започва по правилник от 22 декември, да гласуват евентуално вето на държавния глава.

По-рано днес държавният глава коментира пред журналисти на въпрос дали ще се стигне до вето на бюджета, че винаги е връщал законите за ново обсъждане в парламента с аргументи. "Това, че има един или два проблема в бюджета, ние ще анализираме проблемите, както и какво е тяхното влияние на нацията и икономиката за 2014 г. Не може, от няколко проблема, да стигнем до големия извод за ветото - бързо, лесно и емоционално", заяви той.