Туристическият бранш посреща Нова година с премерен оптимизъм
Секция: Туризъм
06 Декември 2013 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият бранш посреща Нова година с премерен оптимизъм

/КРОСС/ Туристическият бранш ще посрещне Нова година с оптимистични очаквания за развитието на пазара. През 2014 година продажбата на самолетни билети в България ще отбележат минимален ръст от около 1%, сочат анализите на специалистите от онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Причините за това се крият в предстоящото откриването на нови директни самолетни линии от България до скандинавските и балканските страни, както и увеличаването на честотата на полетите на други. Междувременно почти всички авиокомпании, опериращи у нас, ще запазят текущите си дестинации и честота на полетите.

През 2014 година традиционните туристически агенции ще продължат да губят позиции в продажбата на самолетни билети, като все по-голям дял от резервациите ще се случват онлайн. Така в рамките на следващите 6-7 години половината от самолетни билети ще бъдат продавани в интернет.
Разчетите показват още, че през 2014 година през българските летища ще преминат 6 900 000 пътници, което е с около 20 000 повече от тази година. Повишение ще има и при българите, пътуващи в чужбина, като през следващата година се очаква те да достигнат 3 850 000 души, което представлява ръст от 1,32% спрямо 2013г.
Мнозинството от българите ще пътуват зад граница със служебни цели или гостуване, а пътуванията с туристическа цел ще продължат да се свиват.