Apple следи потребителите си с ново приложение
Секция: Технологии
09 Декември 2013 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Apple следи потребителите си с ново приложение

/КРОСС/ В петък Apple добави нова апликация в своя магазин за приложения Apple Store, която е създадена, за да ви засича кога сте в магазин на американската компания, съобщи Geeky-Gadgets. Когато влезете в някой от магазините на Apple приложението автоматично ще ви засича и ще ви изпраща информация за всичко, от което бихте имали нужда по време на пазаруването си.
Приложението е възможно благодарение на iBeacon Bluetooth и GPS устройствата, които бяха инсталирани в 254 от магазините на американската компания.
Приложението не работи автоматично, а трябва да бъде включено ръчно. Тази функция на апликацията е в полза на онези, които не искат да бъдат следени и обезпокоявани всеки път, когато прекрачат прага на някой Appe Store.
Същевременно приложението не е просто за следене. То ще изпраща напомняния за възможни ъпдейти и чакащи поръчки, препоръчвайки ви най-близкия, и удобен за вас магазин.
Единственият недостатък на приложението е, че то ще работи само, когато сте в магазин, а точно там има достатъчно много консултанти, които определено биха били по-полезни.