Между 70 и 100 млн. годишно трябва да се инвестират в регионални пътища
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2013 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Между 70 и 100 млн. годишно трябва да се инвестират в регионални пътища

Ямбол /КРОСС/ Между 70 и 100 милиона лева годишно трябва да бъдат инвестирани в рехабилитацията на малките и междуселищните пътища. Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. През последните 20-30 години са забравени малките и междуселищните пътища, заяви министър Десислава Терзиева.
Това е необходимо както за училищата, децата да могат да ходят безпрепятствено на училище, линейките да стигат безпрепятствено до къщите на хората, всички го виждаме това.
Същевременно продължава и строителството на големите пътни обекти.
По Оперативна програма "Транспорт" имаме заделени около 490 млн. евро за строителството на магистрали. Първият и най-приоритетен обект - това е "Струма 3". Тази част от магистрала "Струма" трябва да бъде започната да се строи, трябва да бъде завършена през 2020 година. Това е условие на Европейската комисия, припомни Терзиева.
В Ямбол министър Терзиева откри над 5 километра и половина основно ремонтиран пътен участък в индустриалната зона. Стойността на обекта е близо 5 млн. лева, като средствата са от Оперативна програма "Регионално развитие", предаде БНР.