"Християнството на Изгубената България"
Секция: КУЛТУРА
16 Декември 2013 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Християнството на Изгубената България"

/КРОСС/На 20 декември (петък), в навечерието на Рождество Христово, фондация „Покров Богородичен" и сайтът „Изгубената България" откриват фотоизложбата с благотворителна кауза "Християнството на Изгубената България". Всички фотографии ще се продават, а средствата ще отидат в подкрепа на уникалния сайт - за неговото разширяване, за закупуване и обработка на нови снимки.

„България от снимките наистина е изгубена - от нас, от нашите предшественици, от техните също. Затова не бихме могли да я забравим - защото не я помним. Нека първо си я припомним, пък тогава, бихме могли да знаем каква може да бъде. От нас зависи", казва създателят на сайта, художникът и фотограф Пейо Колев в интервю за сп. „Свет".

Изложбата "Християнството на Изгубената България" повежда съвременния човек на вдъхновяващо пътуване назад във времето, към живота на предишните поколения християни. Фотографиите ще ви срещнат с автентични образи и паметни събития, свързани с християнската история на България. Експозицията ще продължи до 30 януари 2014 г.