Сериозен трафик се очаква на КПП-та
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Декември 2013 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериозен трафик се очаква на КПП-та

/КРОСС/В края на работната седмица преди коледните и новогодишните празници движението по пътищата в страната се увеличава.

Още от вчера Пътна полиция е създала необходимата организация и днес трафикът ще бъде контролиран по всички основни направления, предвид сериозния трафик. Очаква се от столицата да излизат по около 500 автомобила на минута. Осигурени са допълнителни патрули на всички уязвими места и натоварени направления.

Сериозен трафик се очаква и на Капитан Андреево, Кулата, Свиленград и в посока Варна и Бургас.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават днес, че републиканските пътища са проходими при зимни условия и предупреждават шофюорите да се съобразяват с тях и да карат с повишено внимание.

Температурите са в интервала от -13 С° до +6 С°. Времето над страната е ясно. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 100 м има в районите на Костинброд и Радко Димитриево и до 150 м в област Кюстендил.

През коледните и новогодишните празници се въвежда временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона както следва:

На 21 декември 2013 г. /събота/ от 16 до 20 часа,

на 1 януари 2014 г. /сряда/от 12 ч. до 20 ч. и

на 5 януари 2014 г. /неделя/ от 12 ч.до 20 ч.

Ограничението важи само по следните направления от републиканската пътна мрежа:

Път I-1 Мездра - ГКПП „Кулата";

Път I-5 Русе - Велико Търново;

Път I-8 Пловдив - Свиленград;

Път I-9 Варна - Бургас.

Забраната не се отнася за МПС, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Затворени за всички МПС; са проходите „Златишки" „Върбишки", съобщават още от АПИ. През прохода „Твърдишки" е забранено движението на МПС над 10 т; „Дюлински" - затворен е движението на товарни МПС; през „Айтоски" се забранява движението на МПС над 20 т по моста на река Казан Дере; „Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т; през „Шипка" - на МПС над 10 т - срок до 31.03.2014 г., а през „Петрохан" - товарните МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

 

Отворени за всички МПС са Проходът на Републиката, „Ришки" - отворен за всички МПС, „Предела", „Котленски", „Печинско", „Рожен", „Пампорово", „Превала", „Троянски".