Владимир Путин пристигна във Волгоград
Секция: СВЯТ
01 Януари 2014 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин пристигна във Волгоград

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин пристигна във Волгоград в първите часове на новата година, предаде ИТАР-ТАСС

В последните дни на два пъти градът стана арена на самоубийствени атентати, при които загинаха 34 души, а десетки бяха ранени.

Путин ще посети болница и ще проведе заседание на щаба, ръководещ антитероростичната операция „Вихър-антитерор" в района.

Във Волгоград Путин прелетя от далекоизточния Хабаровск, където посрещна новата година. Визитата е отговор на критиките за странното мълчание на Кремъл около атентатите.

Заедно с държавния глава, в града са здравният министър Вероника Скворцова, ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, вътрешният министър Владимир Колоколцев и губернаторът на областта Сергей Боженов.

„Духът ни е силен. Нищо не може да ни сломи", заявили ранените по време на срещата си с Путин в болницата. Той се е поинтересувал какво допълнително може да се направи за пострадалите.

Част от ранените бяха прехвърлени за лечение в Москва.

„Низостта на престъпленията, които бяха извършени тук, във Волгоград, не се нуждае от допълнителни коментари. Както и да мотивират своите действия престъпниците, няма никакво оправдание за извършените престъпления против граждани и специално жени и деца", заяви президентът по време на съвещанието в града по въпросите на сигурността. Путин поиска да се обърне специално внимание за сигурността на жените и децата.

Междувременно той посети мястото на взривения тролейбус, където постави букет цветя.