Юлиан Вергов срещу Стефания Колева в кулинарен дуел /снимки/
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Януари 2014 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлиан Вергов срещу Стефания Колева в кулинарен дуел /снимки/

/КРОСС/ Актьорите Юлиан Вергов и Стефания Колева кръстосаха телени бъркалки в кулинарен дуел за 100-годишнината от производството на захар от „Захарни заводи" АД. Дъщерите им Алена и Катерина също премериха сили в кухнята и показаха завидни за възрастта си кулинарни умения. Юлиан Вергов и Алена приготвиха любимия сладкиш от детството на актьора - крем карамел.

Стефания Колева и Катерина забъркаха кекс с какао, познат на милиони българи като мраморен кекс.

В състезанието бяха изразходвани 10 яйца, литър и половина мляко, килограм захар „Сладея", произведена в най-стария работещ производител на захар в България - ЗАХАРНИ ЗАВОДИ Горна Оряховица. Двубоят премина в шеги, закачки, игри с набрашнени ръце и едва няколко счупени яйца.

Звездите споделиха тънкости в приготвянето на сладкиши. От Юлиан Вергов научихме, че крем карамелът се прави само с топло мляко, защото със студено се образуват шупли. Стефания Колева показа как се добавя какао за постигане на мраморния ефект на нейния кекс.

Сладкишите, приготвени от двамата актьори и децата им, бяха класирани на челните места в проучване, проведено в края на миналата година за ЗАХАРНИ ЗАВОДИ. Крем карамелът се оказа любимият сладкиш на българите. Кексът е в топ 3 на сладката класация, макар да отстъпва в предпочитанията на по-младите българи. Според проучването той пък е най-често приготвяният в домашни условия десерт в България.