Представители на Световната банка обсъдиха с БТПП възможностите за подобряване условията за бизнес
Секция: ИКОНОМИКА
10 Януари 2014 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представители на Световната банка обсъдиха с БТПП възможностите за подобряване условията за бизнес

София /КРОСС/ Представители на Световната банка посетиха БТПП и дискутираха с председателя на палатата Цветан Симеонов и екип от експерти въпроси, свързани с бизнес средата в България. Повод за визитата на международната организация е изследване за растежа на продуктивността в България, втора фаза на доклада за застаряване на населението.
Председателят на БТПП обърна внимание на конкретни примери и затруднения за фирмите в областта на пазара на труда, регулациите и данъците. Цитирани бяха и резултати от проучвания сред членовете на Палатата по обсъжданите теми.
В хода на дискусията Цветан Симеонов отбеляза благорпиятната данъчна среда у нас като предимство, но и подчерта и необходимостта от допълнителни мерки за постигане на напредък - най-важните, от които са намаляване на тежестта върху бизнеса, подобряване на обслужването от институциите и устойчивост за законодателството.
Пред екипа на Световната банка бяха представени отправените от БТПП предложения до компетентните институции в страната конкретни мерки за оптимизиране на бизнес средата и за облекчаване дейността на малките и средни предприятия.
Цветан Симеонов подчерта големия потенциал и обхват на Палатата като организация с най-голяма история и традиция в България, в която членуват компании от всякаква големина - едър, среден и малък бизнес - от всички сектори на икономиката, търговията и услугите.

БТПП е доказала своите възможности на надежден и лоялен техен партньор в различни търговско - икономически инициативи.