Ген.Михов: АБВ няма за задача да „бомбардира“ червените цели
Секция: ПОЛИТИКА
18 Януари 2014 17:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген.Михов: АБВ няма за задача да „бомбардира“ червените цели

/КРОСС/ Резките движения са опасни особено за нашата политическа система днес. Това коментира в предаването „120 минути" по bTV генерал Михо Михов, член на инициативната група на Национална гражданска инициатива АБВ. В стилистиката на военната авиотерминология ген.

Михов заяви, че би бил благодарен, „ако АБВ върви бавно и постепенно, дълбоко, напред в тила на гнилото, пошлото, в тила на политическата ни система".

На въпрос как ще се справи АБВ с турболенцията, генералът отговори: „Тя невинаги съществува. И гражданските, и военните самолети я избягват. Човек не бива да се носи на крилете на победата". Ген. Михов допълни, че АБВ няма за задача да „бомбардира" червените цели.

По повод обвиненията в предателство към президента Георги Първанов /2002-2012 г./ и част от инициативната група на АБВ ген. Михов коментира: „Не мога да се включа в тези оценки, защото не съм партиен член и нямам намерение да ставам такъв на никоя партия. Имам претенциите, че съм защитавал патритичното, и военната сигурност на държавата."

Ген. Михо Михов е на мнение, че с траданието и проблемът на България е, че има дълбока пропаст между политиците и експертите. „Ние нямаме оправници и никоя партия не ги готви предварително, заяви той. „Мисля, че военната защита и сигурност на България не стои добре, не стои прилично и не издига международния авторитет. Но по-важното е, че третият атрибут на държавата са земевладелците, тези които хранят първите две групи", каза още ген. Михов. Генералът обясни, че за него, като гражданин, по-важни проблеми са бедността, престъпността и отчуждаването на народа от труда, а за това е виновна днешната държава. „Хората трябваше да се трудят, да произвеждат национален продукт.", посочи генерал Михов в студиото на „120 минути".

На въпроса, ако се стигне до листа за парламентарни избори би ли бил кандидат, ген. Михов отговори: „Един път вече съм употребяван като такъв, не ми се иска да съжителствам в такава пошла среда.".

Снимка: Булфото, всички права запазени