Антиоксидантите в шоколада и чая спасяват от диабет
Секция: Наука
20 Януари 2014 20:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антиоксидантите в шоколада и чая спасяват от диабет

/КРОСС/ Съдържащите се в шоколада, ягодите и чая компоненти спасяват от диабет. Това твърдят американски учени, чиято статия е публикувана в научното списание Journal of Nutrition.
По-специално, става въпрос за флавоноидите - естествени антиоксиданти, които се срещат във тези продукти.
В хода на изследването си, в което са участвали 2 000 човека, учените са успели да докажат, че при хората, които често консумират шоколад и чай, вероятността да развият диабет от тип II е много по-малка.
Освен упоменатите продукти експертите препоръчват и консумацията на грозде и неговите производни, както и магданоз, мащерка и целина.