Златанова: Доволна съм от доклада на ЕК
Секция: ПОЛИТИКА
22 Януари 2014 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златанова: Доволна съм от доклада на ЕК

/КРОСС/ "Докладът на ЕК е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията и е много професионален", това каза вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова по отношение на доклада Брюксел за напредъка на страната ни през последната година и половина.

„Аз съм доволна от това, което виждам в доклада, защото по него може ясно да се напише план за действие, което ние ще започнем веднага. На специално заседание с Висшия съдебен съвет ще обсъдим мерките, които той трябва да предприеме. Редица тенденции са тръгнали в правилна посока. Няма как да не отбележим разделението на властите и ненамесата в работата на съдебната власт - констатацията, че това е прекратено, означава, че го е имало преди и че настоящото правителство тръгна от една доста ниска база, в която основни демократични принципи не бяха спазвани", обясни Златанова.

Според нея повечето добри тенденции, очертани в доклада, се отнасят за последните месеци, а повечето негативни констатации се отнасят за целия период от 18 месеца.