Полицай бе убит в Киев, сблъсъците продължават
Секция: СВЯТ
25 Януари 2014 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицай бе убит в Киев, сблъсъците продължават

/КРОСС/ 27-годишен полицай е бил убит в Киев, съобщи МВР на Украйна, цитирано от ИТАР-ТАСС.
Тялото на мъжа е било открито с огнестрелна рана в главата в квартал „Голосевский".

Продължават сблъсъците между полицаи и участници в антиправителствените демонстрации на улица „Грушевский" в центъра на Киев. Днес сутринта протестиращите успяха да завземат допълнителни територии.

Същевременно няколко полицаи бяха задържани от охраната на протестите, като МВР на Украйна се обърна към лидерите на опозиционните протести в Киев с искане незабавно да освободят пленените полицаи.

„Двама от полицаите, които бяха задържани от „охраната на протестите" в петък вечерта, продължават да се държат в сградата на градската администрация. През цялата нощ продължиха преговорите на полицията с няколко опозиционни депутати, но те не успяха да повлияят върху лидерите на групировките, които контролират градската администрация", се отбелязва в съобщение на пресслужбата на министерството. При неизпълнение на исканията полицията ще бъде принудена да вземе мерки за освобождаването на задържаните.

Украинският депутат Андрей Шевченко на страницата си в Twitter потвърди, че митингът във Виница е прераснал в щурм на областния съвет.

Снимка: Булфото, всички права запазени