Бинев: Концентрация на властта в Брюксел е все по-явна (видео)
Секция: ПОЛИТИКА
04 Февруари 2014 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бинев: Концентрация на властта в Брюксел е все по-явна (видео)

/КРОСС/ „Законодателството на ЕС става по-отдалечено от хората, а се занимава повече с кокошките и прасетата" - заяви Слави Бинев в Страсбург по време на дебат относно прилагане на правото на ЕС и отчете, че ЕК търпи сериозен провал в надзора на спазването на европейското законодателство, като предлага ниско качество на законодателните промени. Като основна грешка евродепутатът посочи, че институциите се отдалечават от принципа на субсидиарност, а на лице става все по-явната федерализация, централизация и концентрация на властта в Брюксел: „Това ли е, което искаме? Не! Аз и партията, която представлявам, Националният Фронт за Спасение на България, искаме законодателството да е близко до хората и да разрешава техните проблеми.

За да онагледи това, което казва, Бинев даде пример от България за трагичното състояние на секторите околна среда, вътрешен пазар и правата на собственост, където Комисията не е постигнала качествени резултати: „Многократно сигнализирах Комисията за проблема със сметищата в с. Баня, Джерман, Ямбол, мините в Челопеч и Крумовград, но лицемерното отношение на Европа доведе до тези трагични резултати. Съдебната система не защитава основните права, опазването на околната среда е нещо непознато на последните български правителства." За доказателство, че ЕК не е способна да се справи с проблемите Бинев посочи и огромния брой петиции през изминалия мандат на институциите в ЕС.

Като патриот и представител на най-голямата извънпарламентарна сила в България, съюза около НФСБ, Бинев многократно е предупреждавал Европейските институции за това, че демокрацията в България на практика не съществува, като даде примери както за медийната несвобода в страната, така и за липсата на работещ изборен кодекс: „ В страната ми има тотален контрол над обществените медии, както и възможността да бъдат репресирани всички политически и икономически опоненти. А изборният закон, за жалост, не бе променен в посока, която да накара хората да повярват, че изборите ще бъдат проведени честно."

В заключение евродепутатът изложи надеждите си за една нова и ефективна Европейска  Комисия след изборите през май 2014 г.

video:http://www.youtube.com/watch?v=sI6pvDzj9Og&feature=youtu.be