НФСБ: Сигнали на Слави Бинев в ЕП доведоха до оставката в Dundee Precious
Секция: ПОЛИТИКА
05 Февруари 2014 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 НФСБ: Сигнали на Слави Бинев в ЕП доведоха до оставката в Dundee Precious

/КРОСС/ Десетки сигнали до европейските институции по повод екологичните безобразия при експлоатацията на мините Челопеч и Крумовград от страна на Слави Бинев - представител на НФСБ в ЕП станаха причина за оставката на Алекс Нестор като изпълнителен директор на дъщерните дружества на Dundee Precious в България.

Освен европейските институции, Слави Бинев сезира и канадската Dundee Precious, акционерите й и стоковата борса в Торонто за крайно осъдителните начини на работата на българските им дружества. 

„Печалното в случая е, че решението на проблема не идва от държавните институции, които трябва да са загрижени за хората, а от частните инвеститори, които се оказа, че се интересуват повече от живота на българите. Престъпното нехайство на множество правителства, които не предприеха нищо срещу тези безобразни концесии, но дори ги и улесняваха, беше коригирано" - заяви Бинев.

Основни приоритети в борбата на патриотите от НФСБ са както секторите на минно-добивната промишленост и енергетиката, така и незаконните и екологично опасни сметища, като тези край село Баня, село Джерман, Ямбол и други, които застрашават живота на огромен брой хора.

Освен по тези въпроси очакваме скорошна намесата на европейските институции и по ежедневно поставяната от г-н Бинев тема, свързана с нарушенията на свободата на словото в българските държавни медии, обслужващи единствено управляващите и удобната им назначена опозиция.  

„Случая с г-н Нестор доказва ефективността на действията на патриотите както на местно, така и на европейско равнище. Видно за пореден път е, че от отговорната работа на истинските родолюбци печелят всички българи" - заявиха от НФСБ. 

 

video:http://www.youtube.com/watch?v=lRFnkRQ3t1Y&feature=youtu.be