Софиянци бяха изненадани с уникален празник на любовта и виното
Секция: КУЛТУРА
16 Февруари 2014 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софиянци бяха изненадани с уникален празник на любовта и виното

/КРОСС/ За втора поредна година Сдружение "Устойчиво Общество" организира ЕкоФест на Любовта и Виното в София, а тази година и в Пловдив, като идеята бе да се съчетаят двата празника, без да се пренебрегва нито Св. Валентин, нито Св. Трифон, вплитайки ги в един общ повод за музика, вино, здравословно хапване, ръчно изработени подаръци, усмихнати хора и прекрасно настроение в цели два дни. Повод за честване, но и повод за по-съзнателен поглед към навиците за свръхпотребяване на стоки и нездравословни храни по време на празниците.

С такава идея на 14-ти и 15-ти февруари в София организаторите посрещнаха посетителите на феста на фермерския пазар "Римска стена", който пазар организират всяка събота и вече се превърна в емблематично място за еко-култура и представяне на продукция от малки производители от страната.

Събитието в София беше открито с изпълнение на гайдар от ансамбъл "Каба Гайди", а във втория ден настроението закипя още повече с народни танци от денс клуб "Лира" и хоро около Стената. И през двата дни посетителите имаха възможността да изработят сами празнични картички, цветни аранжировки и свещи от пчелен восък, за да ги дарят на най-обичните си хора, както и да дегустират и пазаруват еко продукти, произведени от малки производители по натурален начин.