Шефът на Lafka: Нямаме политически връзки, това е бизнес проект
Секция: ИКОНОМИКА
19 Февруари 2014 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на Lafka: Нямаме политически връзки, това е бизнес проект

/КРОСС/Това е изцяло бизнес проект, изцяло икономически проект, който копира най-вече от успешни проекти в други държави от ЕС като например във Франция, Хърватия, Гърция, Унгария, Австрия и т.н. Ние в момента осъществяваме една бизнес идея и се опитваме да се възползваме от една ниша, която съществува на пазара. Такава верига до момента в България няма, но е ясно от опита на страните от биваша Югославия, че тук би бил успешен модел.

Това казва в интервю за бТВ изпълнителният директор на "Табак Маркет" АД Борис Захариев в отгвор на търговците, според които веригата за продажба на цигари и вестници на Lafka е опасност както за свободата на словото, така и за пазарната икономика.

Ние имаме доста подписани договори за частни имоти. Тоест, ние експандираме не само върху публични места, а и договаряме частни собственици, включително се явяваме на търгове в София - Метрополитен и Общински пазар и т.н., тоест имаме вече договорени определени локации, за които сме подготвили павилиони, обясни Захариев. 

Във всеки един от градовете,в които оперираме наши обекти, сме участвали в една открита, прозрачна процедура, която в повечето случаи е търг или конкурс. Законът не позволява други начини за отдаване под наем на тези места, уточни той и допълни: "Смея да твърдя абсолютно отговорно, че в процедурите, в които сме участвали, няма дискриминационни условия, тоест всеки един търговец може да участва, разбира се, ако има визията за бизнеса си за 10 години напред или 5 или за колкото е даден самият конкурс."

Борис Захариев отрече да се налага монопол върху определени издания, определени пресгрупи, като заяви: "Това е абсолютно невярно, абсолютно отговорно го заявявам, тъй като тютюневите изделия и печатните издания са наш фокус, тоест те са групите, които докарват трафик на клиенти и ние държим в тези две групи да предлагаме абсолютно целия асортимент , който се предлага на местния пазар."