Подземни градове крият тайните на България
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2014 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подземни градове крият тайните на България

/КРОСС/ Подземни градове са намерени в различни краища на България, като най-специалният такъв е открит близо до Лесидрен - т.нар. Обект 17, който представлява секретна база с подземие.

Легендите разказват, че има верига от тунели, а мистиката, която обгръща база 17 е обгърната от факта, че никой не говори за това място. Това са изкуствени градове, в които със сигурност по времето на комунизма са държани оръжия за масово поразяване, бази за подслушване и складове за оръжие, разказа военен репортер и допълни, че подземните градове и сега се използват за експерименти с психотронно оръжие. Предполага се, че там може да са държани и секретни ядрени бойни глави. Достъпът до секретния град е строго забранен. Местните хора разказват, че при опит да влезе в него преди години бил арестуван бившият външен министър Соломон Паси, разкри репортаж на ТВ7.

Соломон Паси чрез пряка връзка със студиото сподели, че преди 10 години се разхождал със семейство му в Лесидрен, където наистина били арестувани и принудени да си тръгнат от мястото възможно най-бързо. Той допълни, че там са част от тайните, които сме имали.

Според репортера Пламен Григоров базата при всички случаи е имало командни пунктове, складове за специална продукция, съоръжения за подслушване и т.н. но след 10 ноември много от обектите прекратили своите дейности.